Idag ska jag och David laga sushi till våra gäster. Vi ska göra 3 sorters insideout rullar. Insideout rullarna är faktiskt ett Amerikanskt påhitt eftersom de tyckte att rullarna med sjögräset utåt var oätliga. Jag gillar dock både och men tycker nog att insideout är mer dekorativa(men svårare att göra). De tre rullar vi ska göra idag är inspirerade från SushiSambas meny Men ska göras helt klart i Japan anda.
Till alla rullarna behövs en Bambu matta att rulla med , plastfilm, noriark ,sushiris,ris vinäger och socker När man kokar sushi riset så kokar man till ca 3-4 rullar för att vara på säkra sidan ca 500 g sushi ris som man först sköljer i kallt vatten och där efter låter stå täckt med vatten i 20 min. Sen häller man av vattnet och tillsätter 8 dl nytt vatten låter koka upp och sjuda i ca 10 min. Låt stå yterligare 10 min. Värm undertiden 4 msk risvinäger,4 msk socker och blanda det senare i riset.
Lägg plastfilm på bambumattan. Bred därefter ut riset så det täcker plastfilmen. Placera noriarket på riset. I mitten lägger man en liten sträng med wasabi och därefter alla tillbehören.
Rulla ihop till en rulle med hjälp av bambumattan. Skär i lagom stora bitar och toppa med te x lax el oxfilé.
1.Maki-oxfilé
Rå oxfile i tunna skivor
Lätt stekt oxfilé skuren i en sträng salt 0ch peppar
Cream cheese
Dijonsenap
Avocado
Sesamfrön
2. Maki-Lax
Lax i tunna skivor
Avocado
cream cheese
Mango
Sesamfrön
3. Maki-Hummer
Hummer kött (alt krabb kött )
Cream cheese
Gurka
Tiger räka
Lax i tunna skivor
Till alla rullarna behövs en Bambu matta att rulla med , plastfilm, noriark ,sushiris,ris vinäger och socker När man kokar sushi riset så kokar man till ca 3-4 rullar för att vara på säkra sidan ca 500 g sushi ris som man först sköljer i kallt vatten och där efter låter stå täckt med vatten i 20 min. Sen häller man av vattnet och tillsätter 8 dl nytt vatten låter koka upp och sjuda i ca 10 min. Låt stå yterligare 10 min. Värm undertiden 4 msk risvinäger,4 msk socker och blanda det senare i riset.
Lägg plastfilm på bambumattan. Bred därefter ut riset så det täcker plastfilmen. Placera noriarket på riset. I mitten lägger man en liten sträng med wasabi och därefter alla tillbehören.
Rulla ihop till en rulle med hjälp av bambumattan. Skär i lagom stora bitar och toppa med te x lax el oxfilé.
1.Maki-oxfilé
Rå oxfile i tunna skivor
Lätt stekt oxfilé skuren i en sträng salt 0ch peppar
Cream cheese
Dijonsenap
Avocado
Sesamfrön
2. Maki-Lax
Lax i tunna skivor
Avocado
cream cheese
Mango
Sesamfrön
3. Maki-Hummer
Hummer kött (alt krabb kött )
Cream cheese
Gurka
Tiger räka
Lax i tunna skivor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar