bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 5 november 2009




Tigerräkor med röd curry och Bambuskott

Hemligheten med en riktigt god curry gryta är currypastan. Antingen gör man den själv genom att mixa chili, galanga,vitlök, cirtongräs, schalottenlök,kaffir,lime och räkpasta. Orkar man inte att göra cuurypastan själv har dom en jätte bra färdigvariant inne i thailänska affärer den heter Nittaya och smakar som hemmagjord.
4.PERS

500 gram tiger räkor

2 burkar strimmlade bambuskott
2 nävar brytbönor

1 l kokosmjölk

1-2 msk naam plaa (thailänskfisksås)

3 st limeblad
4 st små torkade röda chilipeppar
50 g Nittaya thai curry el hemma gjord curry.
Garnera med fäsk röd chili och koriander.
Koka upp kokosmjölken , rör ner currypastan. * Hacka den torkade chilin och blanda ner chili, brytbönor, limeblad och fisksås i grytan.Låt koka en stund lägg därefter i räkor och bambuskott.Låt stå på svagvärme tills grytan är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar